pantofi

Cele 5 minute dinainte de plecarea undeva sunt deja o întreagă filosofie pentru noi. Nu voi vorbi la modul general, pentru că nu îmi place să intru în discuții interminabile despre cum le ia femeilor 3 ore să se pregătească, cu tot ritualul de îmbrăcat, make-up, coafat etc. Știu, da, majoritatea au părerea că ne ia o veșnicie. Iată că în familia mea lucrurile stau fix invers. Și voi nuanța mai bine ceea ce știu.

Eu sunt capricorn. Nu că ar avea cine știe ce relevanța, dar se spune că suntem control-freaks. Pe mine asta m-a cam nimerit. Știu de dimineață ce bluză voi purta, cu ce pantofi sau cizme o voi asorta, știu că machiajul durează maximum jumătate de oră (îmi tot optimizez timpul pentru asta de când mă știu pentru că nu mă trezesc niciodată, dar niciodată devreme și fără un pic de fond dimineața arăt exact ca o hârtie creponată de la raionul de papetărie). Hai că dacă mai punem și îndreptatul părului cu placa ajungem la maximum o oră de pregătire înainte de orice seară la club, gală, nuntă, you name it!

answear.ro Eu după maximum o oră de pregătiri (glumesc nu sunt brunetă am furat imaginea de pe answear.ro)

În schimb, al meu iubit soț întruchipează perfect noțiunea de 5 minute transformate într-o veșnicie. Și nu pot înțelege de ce! La el dușul durează cel puțin 20-25 de minute. Ce o face acolo tot timpul ăla, voi să mi spuneți! Pentru că nu se epilează. Nu face baie de aburi cu mușețel și patchouli și nici nu folosește măști cu trandafiri. Pur și simplu atât durează un duș sumar. Cel prelungit se prelungește cu o factură la electricitate care-mi provoacă mici avc-uri lunar. Urmează apoi operațiunea “probat tot șifonierul” să alegem până la urmă tot ce a îmbrăcat și data trecută când am ieșit. Apoi urmează “învârtitul prin casă, total haotic” după vreun gel de păr, cremă pentru pantofi pentru bărbați (da, există așa ceva, e cutia total masculină și te umple de testosteron). Apoi încă vreo 20 de minute în care se aleg suav telefonul, portofelul și cheile, în timp ce mie deja îmi curge pe haine fondul de ten aplicat acum o oră!!

answear.ro El după aproximativ 2 ore și jumătate (imagine preluată de pe answear.ro)

Acum să-mi spuneți voi dacă e corect să ne mai imputați nouă, femeilor, rolul de mimoze nepregătite care trag de timp. Recunosc cinsitit că am și eu momente când mă întind mai mult decât e cazul: de obicei e de vină eyeliner-ul și codițele mereu inegale, pe care le îngroș treptat până ajung un fel de panda. Iar atunci se impune cu necesitate să o iau de la capăt cu tot machiajul. Încă jumătate de oră. Tops! Și chiar și când se întâmplă asta, tot sunt gata înainte. Și nu, excepția nu confirmă regula. Fraza asta e un nonsens și didactic vorbind e o scuză folosită frecvent în gândirea bazată pe stereotip.

 

Articol editat pentru #SuperBlog2017

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Please enter your name here