8 activitati

Micuțul meu este foarte energic și cere cea mai multă atenție fix când am ceva de făcut. Indiferent că e vorba despre gătit, spălat rufe curățenie sau blog, fix atunci navălește peste mine să facem lucruri împreună. Și nu te poți supăra pe un copil care cere atenție, așa-i? Dar nici nu te poți opri din anumite activități: hai că postările pe blog le mai pot amâna, spălatul rufelor poate aștepta și el, dar mâncarea? Mai ales că insist să îi gătesc mâncare proaspătă în fiecare zi. E un proces care durează minimum o oră. Oră în care trebuie să îl țin cumva ocupat. Așa că de-a lungul timpului am tot adunat mici activități care îl pot ține ocupat măcar pentru câteva zeci de minute. Trebuie să menționez de la început că Albert nu e un copil care să iubească puzzle-urile, cuburile, desenele și alte nebunii creative. Nu are răbdare momentan. Vă prezint mai jos cele 8 activități care ne salvează pe noi. 

  1. Formele mele de silicon pentru lut polimeric sau formele de brioșe tot de silicon

Are o fascinație pentru ele. Le roade, le învârte și îndoaie în toate pozițiile, aleargă cu ele prin casă, le aruncă, le sortează. Mă salvează de multe ori. Unele le-a rupt, bine că nu sunt atât de scumpe.

2. Cadița cu apă și rățuște în bucătărie

Nu poți lăsa un copil nesupravegheat în apă. Nici dacă are câțiva centimetri (apa, nu copilul :D). Dar în raza mea vizuală e în siguranță. Și iubește apa. Ar sta acolo ore în șir. Mai ales pe căldurile astea. Iarna nu apelăm la activitatea asta. Partea proastă e că stropește mult. Dar există mop, până la urmă și râsetele lui sunt mai importante decât o gresie îmbibată în apă.

3. Sortarea hainelor uscate

Coșul cu haine adunate de pe sârmă sunt iar o fascinație pentru el. Așa că i-l plasez strategic pe hol, lângă mine. Și începe distracția. Cred că nu exagerez dacă spun că le scoate și le pune înapoi în coș de 20 de ori. Că mai găsesc o pereche de chiloți bine ascunsă în canapea când ne vin invitați, s-a întâmplat și asta. Ușor penibil. Da trecem peste. Sper măcar când văd că scoate ceva să fie al lui taică-su.

4. Coșul cu jucării rare la vedere

Are foarte multe jucării. Și se joacă doar cu câteva în fiecare zi. Așa că am ascuns strategic unele în dulap. Unele bine colorate și sonore care știu că i-ar atrage atenția. Când nimic de mai sus nu funcționează, apelez la coșul de jucării ascunse. Succes garantat.

5. Coșul cu “de toate”

Aici includem linguri de lemn, căști stricate, cuburi de lemn, colier de alăptare, spatule de plastic, conuri de brad, cutiuțe de lemn, un maimuțoi de pluș, o eșarfă sau cam tot ce îmi trece prin cap că nu poate prezenta vreun pericol de înec. Merge și acesta de minune.

6. Raftul cu vase de plastic

L-am creat special pentru el. Adică am rearanjat toată vesela în așa fel încât raftul ăsta să conțină numai farfurii, pahare și castroane de plastic. Cum e un ergonom înnăscut, îl deschide des. Și rearanjează totul aproape zilnic.

7. Cutia cu cărți non-uzuale

Când i-am descoperit plăcerea de a răsfoi cărți, am cumpărat o mulțime. Cărți din acelea cu coperți și pagini groase. El s-a fixat pe trei sau patru dintre ele. Și decât să-mi stea înșirate prin casă și să mă împiedic de ele, am procedat ca în cazul jucăriilor mai rare la vedere. Le-am pus într-o cutie. Iar când nervii îi escaladează că tai vreun ardei sau caut vreun studiu, îi deschid cutia magică. Alte 30 de minute salvate.

8. Matrioshka

Am cumpărat una “adevărată” din Moscova, acum câțiva ani. Și o țin ascunsă pentru că tare dragă îmi e. Dar îi dau și lui acces la ea din când în când. De când a învățat să o deschidă, o iubește.

Pentru learning tower nu am loc, deși mi-aș fi dorit. Știu că e un instrument extraordinar, dar ne rezumăm la ce avem. Cam atât avem pe stoc momentan 🙂 Însă promit să revin cu altele îndată ce îmi vin în minte.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Please enter your name here