Amalfi
pexels.com

Tocmai ce m-am intors din concediu și am început să îl planific pe următorul. Care nu va fi prea curând. Voi mai avea o săptămână liberă prin august, dar acel timp îl voi folosi exclusiv pentru doctorat. Dar se pare că îmi place să proiectez și cu cât proiectez mai mult, cu atât mintea mi se calibrează pe ideea de a pleca într-un alt loc, unul nou, cu provocările și suprizele sale.

Nu sunt singurul om care a descoperit târziu că iubește să călătorească. Eu nu am zburat cu avionul până la vârsta de 25 de ani și nici nu am ieșit prea mult din țară până atunci. Aș vrea să pot spune că nu am avut posibilități financiare. Dar nu mi-au lipsit acestea. Mi-a lipsit disponibilitatea pentru o emoție, pentru o ieșire din zona de confort. Ce nu mi-au lipsit au fost relațiile toxice. Nu pot spune că am avut doar una, deși una singură a fost semnificativă.

Care e treaba cu relațiile astea toxice? Un pic de sindrom Stockholm? Sau poate puțin complexul salvatorului? Probabil puțin din amândouă. Ce e drept, ai nevoie de multă luciditate sau de un duș cu apă rece din senin să te poți debarasa de ele. Ce au toate în comun e faptul că îți paralizează rațiunea și voința și te pun în postura de a sta în fața propriului set de valori ca în fața unui străin care te trage de mâneca pe o stradă pustie. Iată, pe scurt, ce am făcut eu în timpul celei mai fertile perioade din viața mea.

Dar să trecem la lucruri mai vesele. Următoarea destinație va fi Italia: Positano, Amalfi, Sorrento. Am ales emoțional, când ascultam piesa celor de la Hooverphonic, Amalfi.

Apoi am văzut imagini și am citit zeci de mărturii. E un loc incredibil și nu seamănă cu nimic din ceea ce am văzut până acum. Are o zonă de coastă ascuțită și domesticită într-un stil spectaculos, așa cum ne e specific uneori nouă, oamenilor.

Așadar, programul pentru primăvara asta are ceva dramatic și e pictat în nuanțe de piersică și teracotă, alături de scările-capcană ascuțite cu care ne-am obișnuit deja în Balchik.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Please enter your name here