Imagine preluată de pe moogushop.com

Sunt zodie de pământ dar iubesc metalul. În orice formă și în special când compune bijuterii. Nu sunt pretențioasă când vine vorba de felul lui, admir la fel de mult bronzul și argintul. Sunt foarte pretențioasă când vine vorba despre conceptul unei bijuterii, în schimb. Îmi plac bijuteriile cu o poveste, cele lucrate manual unde se poate vedea amprenta designerului. La propriu sau la figurat pentru că veți vedea în cele ce urmează că ambele variante sunt posibile când vine vorba de bijuteria de autor.

Surprinzător sau nu, România stă foarte bine la capitolul ăsta. Am descoperit în ultimul an câțiva designeri ale căror creații m-au răscolit complet. Sunt acel gen de creatori care te fac să spui “Shut up and take my money!” numai când vezi ce poate ieși din mâinile lor. Noroc cu evenimente precum Romanian Design Week sau V for Vintage unde le poți admira pe toate.

Voi vorbi mai jos despre designerii mei preferati iar ordinea menționării lor nu are nicio importanță, îmi plac la fel de mult.

  1. Utopic by Mona Vulpoiu
mona vulpoiu
Imagine preluată de pe pagina ei de Facebook

Mona transpune incredibil de bine viața vegetală în metal. Creațiile ei florale sunt îndrăznețe și edgy și îmi amintesc de Claude Lalanne și ale sale bijuterii de inspirație naturală.

Multe dintre bijuteriile Monei au povești unice. Toate bijuteriile sunt create pe comandă și surprind fidel universul din mintea celui care le va purta.

2. Moogu 

Dacă am trecut prin lumea vegetală transpusă în bijuterie, se cade acum să o elogiem și pe cea animală. Iar Moogu o face, cred eu, cel mai bine. Colecția Animalsoul a fost primul meu punct de contact. De acolo și până la Extreme Love nu a fost decât un pas.

Imagine preluată de pe www.moogustore.com

3. Monom Studio

Imagine preluată de pe www.monom.studio

Pe cei de la Monom Studio îi admir pentru curajul geometric de care dau dovadă colecțiile lor. Am citit undeva că Georgiana Ciceo este arhitect. Lucrul acesta reiese cât se poate de clar din creațiile ei.

Imagine preluată de pe www.monom.studio

4. Vikatonu

Am admirat pentru prima dată creațiile Victoriei Tonu anul acesta, La Romanian Design Week. Eu le-am asimilat unor simboluri antice reinterpretate dar e posibil să mă înșel și nu aceasta să fi fost intenția ei. Însă e clar că îți trebuie multă îndrăzneală și nonconformism și să le porți iar eu nu fac rabat de ele.

Imagine preluată de pe pagina de Facebook Vikadesign

5. Mopht 

Da, se cam poartă bijuteriile minimaliste. Cel puțin concluzia asta am tras-o după ce am văzut noile colecții. Și nu e un lucru rău. Keep it short and simple e un principiu care se aplică bine în tot mai multe domenii.

Imagine preluată de pe www.mopht.com

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Please enter your name here