Vă propun cel mai simplu desert făcut cu grijă de o mamă răcită de la cine știe ce aer condiționat. De două ori am reușit să răcesc din cauza aerului condiționat și trebuie să vă recunosc că au fost cele mai cumplite răceli din viața mea. Așadar, când spun că e un desert simplu, credeți-mă pe cuvânt 🙂 Combinația de orez cu scorțișoară vanilie și nuci pecan e delicioasă. Nici nu mai are nevoie de alți îndulcitori. Care nici nu prea sunt recomandați. 

Ingrediente:

  • o cană de orez spălat în câteva ape și fiert în apă 10 minute (apa în care a fiert inițial se aruncă)
  • 2 căni de lapte
  • 3 ouă
  • un baton de scorțișoară
  • 150 de gr. nuci pecan
  • un baton de vanilie (știți voi, tăiat pe jumătate și scos conținutul)

Mod de preparare

Orezul (fiert înainte în apă și spălat iar) l-am fiert în cele două căni de lapte și am adăugat batonul de scorțișoară. Nu contează dacă mai rămâne puțin lapte iar bobul e fiert, se va absorbi la cuptor. După ce se răcește puțin se amestecă cu cele 3 gălbenușuri de ou, cu albușurile bătute spumă și vanilia. Eu nu am simțit nevoia să pun vreun îndulcitor.

Într-un vas tapetat cu unt și puțin pesmet, se pune jumătate de compoziție de orez, nucile râșnite și deasupra restul compoziției de orez. Eu am ornat cu nuci întregi dar pentru cel mic le-am îndepărtat pentru că au risc mare de înec. Budinca se coace la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute. Se lasă să se răcească complet înainte de servire.

Acesta este rezultatul:

Poftă bună 🙂

2 COMMENTS

  1. […] Azi mergem la doctor. Și pentru că știu că va fi chinuitor pentru el, i-am pregătit ceva bun bun și rapid. Pizza la tigaie 🙂 Pentru că sincer nu am experimentat până acum un aluat clasic de pizza copt m-am gândit să improvizez puțin. Dacă nu ieșea bine, nu făceam mare tam-tam cu ea, dar merită să o încercați. O altă rețetă de gustare raidă o găsiți aici. […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Please enter your name here