cadouri pentru nou-născuți

Eu când merg la cumpărături pentru cadouri mă simt ca un pitic într-un spațiu extraterestru și mi se constipă imaginația instant în fața tuturor obiectelor care stau înșirate pe acolo. Uneori mi se pare că s-ar potrivi toate, alteori niciunul. Îmi vin o mie de întrebări în cap pentru că vreau să cumpăr cadouri inspirate, nu insipidități pe care le primesc oricum de la toți. Dacă e vorba de prieteni, lucrurile sunt destul de simple: îi cunosc, le cunosc pasiunile, vorbesc cu ei și se strecoară informații prețioase printre rânduri, cumva, cumva, mă descurc. Dar ce ne facem când trebuie să alegem ceva pentru niște gâze abia venite pe lume? Deci ce cadouri pentru nou-născuți putem alege?

Probabil cele mai comune lucruri care vă vin și vouă prin cap sunt tot felul de plușuri (nu sunt recomandate, mai ales dacă părinții le lasă în pătuț pentru că există risc de sufocare), hăinuțe simpatice (toți prietenii și-ai luat o mare țeapă atunci, heh: au cumpărat prima mărime, 50 cm, iar Albert s-a născut direct la 54 cm și 4, 5 kg, deci, fail) și tot felul de alte jucărioare pe care oricum le vor folosi târziu, foarte târziu (Albert nu prea se înghesuie nici acum).

Am decis să fac o selecție de cadouri potrivite pentru nou-născuți (0-3 luni) dintr-o comunitate care mie îmi e foarte dragă și despre care v-am mai povestit: Work at Home Moms România. De ce? Pentru că susțin artizanatul, produsele făcute cu multă muncă și dedicare, personalizate, muncite și toate astea pentru un scop cât se poate de nobil: acela de a petrece mai mult timp cu copii. Un timp pe care nu ni-l va mai da nimeni înapoi și mă simt obligată să spun că poate mulți vom regreta acești ani, în care ne puteam petrece mai mult timp cu cei mici, dar nu am căutat soluții. Ei bine, aceste mame-antreprenor au căutat și au găsit soluții și vi le prezint cu toată admirația. Am mai scris despre eforturile lor de Sisif aici.

  1. Iris&Nin confecționează coliere de alăptat/babywearing, șnururi de suzetă personalizate și alte accesorii: produse lucrate cu mult drag, din materiale prietenoase cu bebelușul (lemn de fag, croșet și silicon BPA free food grade certificate). Șnururile de suzetă se pot folosi de la început iar colierele pentru alăptare și jucăriile pentru dentiție din momentul în care dau dințisorii. Texturile diferite sunt inedite pentru bebeluși și le îi ajută în aventura lor către latura senzorială. Mie îmi aduc un iz scandinav când le văd iar cromatica îmi place la nebunie.

 

Cadouri pentru nou-născuți

cadouri pentru nou-născuți

cadouri pentru nou-născuți

2. Ședințele foto realizate de Bianca Dejanu. E bine să surprindem momente. Eu de exemplu nu am decât câteva imagini cu mine, de când eram mică și tare drag îmi e să îmi văd evoluția. Binențeles că sunt poze făcute cu Polaroid, calitatea nu e chiar cea mai bună și în multe dintre ele nu se înțelege mai nimic. Însă o ședință foto cu siguranță ne va bucura peste ani, când ei vor fi crescut și noi nu vom mai fi ce am fost (fără melodramă, așa e).

cadouri pentru nou-născuți

cadouri pentru nou-născuți

cadouri nou-născuți

 

3. O păturică marca Lia’s Boutique. Mie îmi plac toate, nu știu ce aș alege mai întâi. Însă o păturică patchwork sigur voi comanda pentru Albert. Și va fi cu nuanțe de albastru iar camera va avea în sfârșit o cromatică veselă, pentru un copil.

cadouri pentru nou-născuți

cadouri pentru nou-născuți

cadouri pentru nou-născuți

Atât pentru acum, dar promit că voi reveni cu multe articole de prezentare ale mămicilor din comunitatea Work at Home Moms. Merită fiecare unitate de măsură pentru atenție, dacă o exista așa ceva.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Please enter your name here