Ludotech

Scriam aici că sâmbătă a fost o zi revelatoare pentru mine. Nu recent, mă întrebam unde ne sunt comunitățile de altădată, câtă nevoie au copiii noștri de interacțiune de calitate și de un spațiu în care să se poată mira, așa cum o făceam noi, majoritatea, când eram copii. Mi s-a răspuns atunci că nu mediul virtual este de vină pentru această alienare socială, ci mai degrabă urbanizarea puternică și lipsa noastră de disponibilitate pentru comunicare.

Eu încă le văd pe ambele responsabile pentru această nouă comunitate 2.0, în care omul devine diginal persona, își creează măști și alteregou-uri și își pierde autenticitatea. Asta în timp ce copilul stă în fața unui părinte care ține un smartphone în mână.

Dar, articolul acesta, deși a pornit iar de la o introspecție personală mai puțin optimistă, continuă cu o soluție uimitoare, creată chiar în mijlocul urbanizării puernice pe care o acuzăm mulți. Am descoperit un loc pentru părinți și copii deopotrivă, care ne readuce pe tărâmul curiozității, al descoperirii și al mirării, toate fundamentale pentru dezvoltarea imaginației și puterii creative. Ludotech este locul care m-a ademenit într-un prezent conștient de fiecare moment petrecut acolo. Printre atâtea minunății, mintea încetează să mai zboare. Rămâne captivată de jocuri, de cărțile interesante, de invenții, de microscopul care analizează mostre vegetale, și de LADA CU NISIP (litere mari intenționat plasate, vedeți o demonstrație video la finalul articolului, eu am rămas fără cuvinte).

Dar să începem cu experiența Ludotech, așa cum este ea descrisă de fondatoarea sa, Elena Gorun (aceeași Elena Gorun care a fondat și comunitatea Work at Home Moms România): Ludotech este o comunitate de tip hands-on, în care atât copilul cât și părintele explorează concepte noi de joacă și de jucării, reinventează regulile jocului și experimentează în mod constant. Este un prilej grozav să te joci alături de copilul tău, să vezi cum aleg să își petreacă timpul și cum se deschid în fața minunățiilor pe care le au în față.

Ludotech Ludotech

Ludotech dispune de mai multe camere și spații, dedicate grupelor de vârste mai mici și mai mari, conferințelor, zonelor de lucru și de relaxare. Mie îmi e clar că a fost gândit de o mamă, în primul rând,  cu gândire în perspectivă, în al doilea rând. Pentru că dacă micuții rămân fascinați pe undeva și nu te mai vor pe lângă ei (cum cred că ni se întâmplă tuturor destul de des) există o zonă de lucru, frumos amenajată, în care poți savura o cafea și trimite 2-3 mailuri.

Jocurile pe care le poți găsi acolo sunt uimitoare, dar aici voi lăsa imaginile să vorbească de la sine.

Ludotech 

Vă recomand să mergeți să vedeți singuri despre ce este vorba. Eu nu am surprins decât 30% din tot ce are de oferit Ludotech, la capitolul jocuri. Și asta nu este tot. Locul de joacă neconvențional dispune și de un shop în care puteți găsi cărți, jucării, kituri de asamblare și multe alte lucruri frumoase meșterite de artizani români sau din afară, de care vă veți îndrăgosti.

Pe final, câteva detalii logistice și apoi…LADA DE NISIP <3. Ludotech se adresează copiilor de la vârsta de 1 an, până la 14 ani și funcționează pe Calea Șerban Vodă, 22-24, în incinta Hotelului Grand Pier (punct de reper: în spatele Hotelului Horoscop). Există un program (momentan de marți până duminică, între 12:30 și 19:00). Costurile le puteți găsi pe pagina lor de Facebook. 

Înainte să vă las să vedeți minunăția de ladă de nisip, nu mai vreau să adaug decât un singur lucru: copiii au nevoie să fie stimulați, au nevoie de idei noi și de abordări care să le permită să capete putere de decizie, să experimenteze mult și să își dezvolte creierul, încă în formare. Vă amintiți că scriam aici despre creierul uman și capacitatea sa de a se transforma fizic cu fiecare experiență pe care o trăim. Ludotech este o astfel de experiență, una majoră aș putea spune.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Please enter your name here