avocado

Nu voi începe acum să povestesc despre multiplele beneficii pe care le are avocado în alimentaţia oricui, inclusiv a bebeluşului. Este plin internetul de asemenea articole şi nu-mi place să fiu redundantă. Mi-am propus să grupez, atât cât e posibil, rețetele care au avut succes în cazul băiețelului meu, Albert. Iar avocado a ocupat de la începutul diversificării un loc central printre preferințele lui. Parcă intuia cumva cât e de generos nutrițional.

1. Cremă de avocado cu kiwi și migdale râșnite

Exact după cum sună, se amestecă în blender un avocado, un kiwi și se aruncă peste un pumn mic, cât cel de bebeluș, de migdale râșnite. 

2. Rulouri de omletă cu guacamole pentru bebeluși

Pentru omletă: am bătut bine două ouă și am pus compoziția într-o tigaie neaderentă. 

Pentru guacamole: un avocado, un strop de ulei de măsline, 2 roși cherry tăiate mărunt, jumătate de ceapă tocată mărunt, zeamă de lămâie si puțin piper.

Se umple apoi omleta cu guacamole și se taie bucățele. Simplu 🙂

3. Ou în cuib de ardei cu toast și guacamole

Pentru oul în cuib de ardei: am tăiat capacul unui ardei roșu și l-am curățat de semințe. Am pus oul și am dat la cuptor la o temperatură de 200 de grade până se rumenește. Este important ca oul să fie bine copt.

Pentru guacamole: aveți rețeta mai sus.

Am stropit toast-ul cu ulei de măsline și l-am copt 5 minute.

4. Frittata cu avocado

Ingrediente: 3 ouă, un ardei roșu, o ceapă verde, două ciuperci, un fir de sparanghel, 2 linguri de iaurt, câteva roșii cherry, piper, ulei de măsline și un avocado. 

Mod de preparare: legumele (în afară de roșii și avocado) se toacă mărunt și se amestecă cu ouăle și iaurtul. Se pune compoziția într-un vas termorezistent uns cu ulei de măsline. Deasupra se pun roșiile cherry, tâiate pe jumătate și se coace la 180 de grade, aprox. 30 de minute. Eu prefer avocado proaspăt așa că l-am adaăgat deasupra după ce am copt frittata.

5. Cremă de brânză cu avocado și lime

După cum se subînțelege și din denumire, se amestecă jumătate de cutie de cremă de brânză (eu am folosit Philadelphia) cu un avocado și zeama de la o limetă. Am adăgat și cubulețe de roșii și am servit crema cu toast.

6. Bărcuțe de avocado cu ouă jumări și mozzarella

Iarăși, foarte simplu. Am tăiat un avocado pe jumătate. Ouăle jumări le-am făcut într-o tigaie neaderentă. Am adăugat jumările în bărcuțele de avocado și am pus deasupra două feliuțe de mozzarella. Apoi le-am copt pentru aproximativ 20 de minute la 180 de grade. 

Poftă bună! 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Please enter your name here