Mama connect

Weekend-ul acesta, mai exact sâmbătă, am participat la Ludotech (căruia cu siguranță îi voi dedica un articol întreg pentru că nu poți rezuma în câteva fraze un concept unic, inedit și fascinant ce s-a născut în inima Bucureștiului, pentru părinți și copii), la un eveniment care m-a bucurat, motivat și scos din zona de confort pentru câteva ore. Adică m-a aruncat deasupra ființei mele și a tuturor mărunțișurilor care îmi ocupau mintea în ultimele zile.

Un eveniment care mi-a prezentat mămici pline de energie creatoare, de sacrificiu, care au preferat să renunțe la o viață tumultuoasă și pe pilot automat, într-un birou sau cubicle, departe de copiii lor. Mămici care au ales conștient să își urmeze visul. Un vis care le îndeplinește cel puțin două idealuri majore: să își fructifice talentul și creativitatea de care cu siguranța toate dau dovadă și să petreacă mai mult timp alături de copiii lor. Timp de calitate, fără întreruperi și fără anxietate, temeri și despărțire, chiar și periodică.

Mama Connect și Troc este un eveniment prin care o parte a mămicilor din comunitatea Work at Home Moms România (un proiect de amploare acoperit mult prea puțin mediatic din punctul meu de vedere) aleg să se întâlnească periodic și să își prezinte proiectele de suflet. Mămici care lucrează noaptea, pentru care oboseala e deja un subiect tabu și pentru care visul chiar scuză mijloacele (dar sunt mijloace pozitive, nu-mi dați în cap cu Machiavelli acum :))

Mama connect

Mama

Mama Connect

Minunatele fotografii ne-au fost puse la dispoziție de către Ioana Iacob.

Acum să umanizăm puțin prezentarea și să trecem la mămici și proiectele lor. Pentru că fiecare în parte merită o prezentare cum se cuvine.

Cristina Olaru are o companie care colaborează cu segmentul corporate și livrează cadouri compuse din produse alese atent, tot de la mămici din comunitatea WAHM. O găsiți pe website-ul www.martasgift.ro. Însă mie mi-au plăcut în mod deosebit coaster-ele umplute cu scorțișoară. Nu am mai văzut niciunde așa ceva și îmi imaginez o masă de Crăciun, între prieteni, cu aceste minunate coaster-e care olfactiv îl vor aduce mai aproape de Crăciun chiar și pe Grinch.

www.egoodies.ro   www.egoodies.ro

Elena Andrei a creat un brand care mie, cel puțin, mi se pare fascinant. Se numește Istoriato – the alchemy of dreams, iar produsele ei sunt realmente alegerea ideală pentru un cadou de suflet. Nu degeaba a avut colaborări cu Meli Melo. Dar vă las să îi descoperiți munca pe pagina ei, pentru că eu am aici un spațiu mult prea limitat pentru a insera toate imaginile pe care le-am găsit potrivite 🙂

Istoriato

Istoriato

Pe Silviana o găsiți pe pagina de Facebook Silviana Handmade. Eu am rămas tare îndrăgostită de căciulițele ei, așa că am început să mă gândesc și la bursucul meu și la un cadou pentru iarna ce vine.

Silviana Handmade

Silviana Handmade

Cristina nu are încă o pagină de Facebook, dar comunitatea WAHM este mereu alertă și sprijină mamele în a învăța cum să își promoveze mai bine munca pe care o fac cu atâta dăruire. Eu vă pot da un teaser acum cu munca ei 😀

Alina Ilie, de la Căsuța Greierașului, ne propune să accesorizăm ghiozdănele în cadrul unor ateliere care se numesc “Back To School”, organizate în Mall Veranda. Nouă și copiilor mai măricei, evident.

Andreea Pavel  a creat Handy Turtle unde fetrul, lemnul și textilele iau cele mai creative forme și se metamorfozează în ceasuri de perete, cărți din fetru pentru cei mici, trăistuțe și genți, toate ideale pentru cadouri pentru cei dragi. Eu insist să începem să oferim cadouri realizate cu drag de mămici, care se pot susține astfel și să sărim peste schema corporatistă. E doar un ideal 🙂

Adriana Dumitrașcu  ne oferă servicii de contabilitate. Și e bine că ni le oferă pentru că eu personal fug de contabilitate, cifre și balanțe ca de.. Nici acum nu știu dacă trebuie să am o formă de organizare pentru blogul personal, dar cu siguranță o voi întreba pe ea, pentru că o putem găsi la ateliere de contabilitate în fiecare joi, de la 15:00 la 16:00 la Ludotech. Dacă nu puteți ajunge, o puteți contacta oricum aici.

Raluca Popa este o persoană pe care o recomand cu drag. A creat Mânuțe Dibace și lucrează incredibil de frumos cu fetru. Mai jos vă las imaginea cărticelei create pentru fiul meu, Albert, pe care o îndrăgește și acum.

 

Roxana Hornet croșetează. Și croșetează repede. Și croșetează impecabil. Eu cel puțin nu am mai văzut o asemenea precizie. Dar las imaginile să vorbească de la sine, nu înainte de a vă spune că îi găsiți minunatele păpușele aici.

 

 

Irina ne-a încântat cu seturi de bijuterii cu o tentă tradițională. Eu iubesc genul acesta de bijuterii. Foarte multă lume îl asociază cu purtatul iilor sau alte porturi tradiționale, dar nu este neapărat cazul. Eu am un astfel de set pe care îl port cu drag la orice fel de cămașă monocrom sau rochii. Iar modelele alese și culorile sunt superbe. Puteți găsi multe modele de bijuterii și accesorii tradiționale, papioane cusute manual și alte obiecte decorative cu motive populare românești pe pagina ei.

Adina  a venit cu o gentuță din fetru pe care o VREAU. Și cu multe alte lucrușoare pentru care tot grupul a numit-o acea perfecționistă care, în câteva luni, cel mult, va deveni autoritatea în domeniul fetrului. Să vă arăt, este gentuța aceea frumoasă albastră. Îi făcusem și eu o poză dar nu o pot încărca și tare rău îmi pare. LE: am găsit-o pe Adina. Luați și vă minunați.

Mama Connect

Ioana Iacob este responsabilă pentru minunatele fotografii de la eveniment și pentru niște minitablouri pictate pe șindrile din lemn de fag. Eu deja mi-am propus o întreagă serie pe peretele din camera celui mic. Pe Ioana o găsiți aici. 

Alexandra face profesional ceva cu centrale electrice. Este o persoană foarte caldă și extrovertă și..pictează. Pictează frumos, liber, simbolic și parcă în antiteză cu ea însăși (sper să nu o supere remarca mea :)). Lucrările ei le găsiți aici.

Ioana lucrează și ea în fetru și și-a descoperit pasiunea de la o vârstă fragedă (dacă acum are 22 de ani, just imagine). Multe lucrări găsiți aici, eu le voi prezenta subiectiv pe cele care mi-au atras atenția 🙂

Ina de la Șoapte Urbane, last but not least, m-a lăsat fără cuvinte cu aranjamentele ei din muschi stabilizat. Nu știam că mușchiul se poate stabiliza și nu știam că poate arăta așa de frumos din punct de vedere estetic. O creație marcă cu totul personală pe care nu o veți găsi niciunde altundeva.

În încheiere, vreau să vă propun o introspecție: nu sunt o naționalistă, sigur că sunt obligată să consum multe produse de import și fac asta zilnic. Însă atunci când pot, când mi se dă ocazia să rămân cu decizia de cumpărare în comunitatea noastră, o fac cu cea mai mare bucurie și speranță. Iubesc artizanatul, iubesc obiectele lucrate manual pentru că iubesc oamenii și pasiunile pe care le pot nutri. Însă și pasiunile astea trebuie întreținute, trebuie ajutate să înflorească, altfel riscă să se piardă printre griji cotidiene, probleme mundane și automatisme. Și e păcat. Am vrut să vă arăt frânturi din ce fac aceste mame determinate. Sunt frânturi pentru că dacă veți intra pe paginile lor veți vedea adevărate microuniversuri. Și vă îndemn să o faceți.

9 COMMENTS

  1. Multumesc mult pentru cuvintele frumoase! Cum sa ma supar? Nici nu se pune problema! Asa este, Coloring our lvies este cealalta jumatate a mea mai atipica si rupta de orice tehnicitate 🙂 Foarte fain articolul, abia astept sa mai vii cu noutati si povesti captivante.

  2. […] Am decis să fac o selecție de cadouri potrivite pentru nou-născuți (0-3 luni) dintr-o comunitate care mie îmi e foarte dragă și despre care v-am mai povestit: Work at Home Moms România. De ce? Pentru că susțin artizanatul, produsele făcute cu multă muncă și dedicare, personalizate, muncite și toate astea pentru un scop cât se poate de nobil: acela de a petrece mai mult timp cu copii. Un timp pe care nu ni-l va mai da nimeni înapoi și mă simt ogligată să spun că poate mulți vom regreta acești ani, în care ne puteam petrece mai mult timp cu cei mici, dar nu am căutat soluții. Ei bine, aceste mame-antreprenor au căutat și au găsit soluții și vi le prezint cu toată admirația. Am mai scris despre eforturile lor de Sisif aici. […]

  3. Multumesc mult pentru oportunitatea de a fi inclusa intr-un articol asa de frumos! Ma simt magulita ca mi-am vazut numele si cuvintele minunate despre ceea ce fac eu. Ma bucur enorm sa fac parte dintr-o comunitate in care si alaturi de care ma dezvolt frumos! Spun “ma dezvolt” deoarece nu fac de mult timp treaba asta. Insa ador sa fac handmade desi, timpul, din pacate, nu prea ma iubeste! Dar atat cat pot o sa incerc pe cat posibil sa imi urmez pasiunea! Iti multumesc inca o data!😘

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Please enter your name here