Tocmai ce ne-am întors dintr-o mică aventură pe care ne-o putem permite cu toții, în zilele libere. Mogoșoaia are multe de oferit și mă văd locuind aici. Sunt în București de vreo 14 ani și am văzut practic orașul metamorfozându-se în ceea ce este acum. Îl consider în continuare un oraș enigmatic, plin de viață și exuberant, însă aglomerația a devenit ușor insuportabilă, mai ales că mi se face din ce în ce mai dor de natură.

Eu am copilărit la țară, pe vremea când mulți dintre noi eram crescuți de bunici, în timp ce părinții munceau prin alte orașe. Ritualul sătesc, micul univers total diferit de viața tumultuoasă de oraș, în care toți respectă un tipar de viață parcă decupat din romanele lui Sadoveanu, îmi lipsesc teribil. Îmi lipsesc teribil și comunitățile de atunci, în care vecinii se cunoșteau între ei și ne erau părinți tuturor, și care povesteau trecutul la băncuța din fața curții.

Poate că ăsta e motivul pentru care îmi doresc acum, aproape inconștient, să mă mut din centru, însă fără să mă îndepărtez de oraș, măcar episodic. Și o fac cu aproape orice ocazie pe care o am. Mogoșoaia este unul dintre locurile mele preferate, de lângă București. Am învățat drumul pe de rost, dar încă folosesc Waze să mă feresc de aglomerație. Azi-dimineață am ajuns la Palatul Mogoșoaia în 25 de minute. Trebuie să recunosc că de data asta scopul nu a fost doar recreativ. După cum spuneam, cochetez de câțiva ani să renunțăm la traiul din mijlocul Bucureștiului și să ne retragem undeva unde putem respira și unde spațiile verzi există pe bune, nu doar pe hârtie.

Am început recent să caut proiecte imobiliare care sunt în curs de dezvoltare în acea zonă. Am găsit unul care ni se potrivește din multe puncte de vedere și am decis să facem o mică plimbare până acolo. Proiectul se numește Arbo Residence Mogoșoaia și va fi construit chiar lângă pădurea Mogoșoaia. Am ajuns foarte ușor acolo cu Waze, iar de la ieșirea de pe Șoseaua București-Târgoviște faci practic 5 minute până pe Strada Morii 2-4, acolo unde se vor ridica primele două blocuri din întregul complex rezindențial.

Mai jos, câteva imagini de pe website-ul lor. Ele sunt și motivul pentru care am decis să mergem până acolo. Complexul va arăta incredibil de bine și de techy.

www.arboresidence.ro
Terasele apartamentelor îmi amintesc de Coasta Amalfi din Italia.

.www.arboresidence.ro

www.arboresidence.ro
Peretele de sticlă este fix ceea ce îmi doresc pentru duminicile de iarnă în care voi sta tolănită și voi citi Boris Vian, alături de un ceai negru afumat.

www.arboresidence.ro

www.arboresidence.ro

Am stat minute întregi pe website-ul lor, visând. Sunt genul de persoană care reușește destul de ușor să se dedubleze și să se transpună într-un alt loc, făcând lucrurile potrivite lui. Așadar m-am văzut stând în fața peretelui de geam, în fața unui răsărit electric și sinestezic. Cu miros de cafea și gauffre proaspete, toate înconjurate de culori cu tonuri calde. M-am imaginat acolo într-o zi de iarnă plină de introspecție. M-am văzut moțăind pe canapea sau pe vreun balansoar, într-o zi ploioasă de toamnă, departe de zgomotul mașinilor și tramvaiului 1 care ne face acum toate geamurile să se cutremure.

M-am văzut și pe terasă, împreună cu Albert, desenând și modelând fructe și explicându-i că prin aceste momente ne amintim de fapt viața. M-am văzut salutând oameni la petrecerile de casă nouă din micul orășel înconjurat de verdeață și miros de pin.

Palatul Mogoșoaia se află la doar un kilometru de Arbo și nu cred că mai are nevoie de prezentări. Este un loc perfect pentru weekend-urile petrecute în familie.

Palatul Mogosoaia

Încă îmi răsar în minte o mulțime de întrebări legate de viața mai departe de oraș și este firesc. Odată ce ai devenit părinte, tinzi să anulezi orice urmă de entropie și să controlezi pe cât posibil totul. Există grădinițe aici? Am de unde să îmi fac cumpărăturile? Cât îmi ia efectiv să ajung în oraș, într-o zi aglomerată? Am sală de sport aproape? Ce spital e cel mai apropiat și cât de repede ajung ambulanțele aici, în caz de urgență? Sunt toate întrebări pertinente și pentru o mare parte din ele am deja și răspunsuri.

Există mai multe grădinițe în Mogoșoaia. Grădinița Domnească, Gradinița Zori de Zi și Grădinița și Școala Explore 100 sunt probabil doar câteva, la o primă căutare pe Google. Despre Explore 100 există un review foarte bun aici. Green Mogo este un proiect de suflet, dezvoltat de către o prietenă foarte dragă și soțul ei ș este unul dintre puținele centre de instruire și consiliere energetică din România și, totodată, un spațiu dedicat ateleirelor pentru copii în cadrul cărora sute de studenți au învățat de ce este important să adopte un mod de viață cu un impact redus asupra mediului.

La restul întrebărilor promit să răspund pe viitor.

4 COMMENTS

  1. Când spui “Mogoșoaia” am în minte parcul și atât.
    Dar privind acest proiect mi-ai făcut și mie poftă să visez la un locșor pe acolo 😀 Chiar arată într-un mare fel!

  2. Va fi un proiect foarte reușit 🙂 Eu sper să mă mișc suficient de bine să și cumpăr un apartament. Tare îmi e dor de liniște și de pădure

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Please enter your name here