Când mă gândesc la promovarea unui website precum hotmama.ro nu pot să mă abțin să nu văd o campanie integrată de comunicare. Defectul meseriei, aș putea spune. Dar știu sigur că dacă vrei să creezi buzz pe lângă afacerea tare trebuie să fii mai mult decât bun în ceea ce faci. Trebuie să te promovezi inteligent și să spargi tipare.

Propunerea mea vine la pachet cu multe instrumente de PR armonizate pe o perioadă de aproximativ o lună care se învârt în jurul unei zile petrecute de mame sau viitoare mame, într-un mediu glamorous și totodată cunoscut: camera unui bebeluș. Voi începe cu descrierea evenimentului și scopul său: în industria creativă din România, evenimentele de life-style atrag foarte mult. Mai ales cele care au un concept creativ în spate. Astfel că evenimentul pe care eu mi-l imaginez va lua forma unei prezentări de modă, într-un setup care să îmbine în același timp elemente chic și elemente care ne conduc cu gândul la camera copilului. Scenografia va fi implicată astfel încât tot decorul să arate a cameră de bebeluș, cu scaune pentru alăptare, în locul scaunelor normale, multe jucării agățatoare și proiecții cu galaxii pe tavan și pereți. Vor exista în fiecare pat, câte patru paturi mari, dar cu structura unui pătuț de copil pentru graviduțele care simt nevoia să se întindă. Jocul de stele proiectate nu va deranja nici nou-născuții care se vor relaxa astfel, pe fundal, în majoritatea timpului, fiind folosită o muzică de ambient, de genul compilațiilor Cafe del Mar.

Modelele vor fi mămici care se vor înscrie printr-un formular ce va putea fi accesat pe website-ul special creat pentru campanie www.myglamour.ro. Nu va conta look-ul în mod evident, ci ordinea înscrierilor. Mămicile model vor primi ținutele pe care le-au purtat în timpul evenimentului și un voucher de cumpărături de la Hotmama.ro. Vor fi prezentate atât haine de gravide perfecte pentru ocazii, cât și haine pentru alăptare.

hotmama.ro rochie gravidarochie gravida

rochie alaptare

Evenimentul va fi promovat printr-un mix de PR: se va crea o animație teaser, cu o graviduță îmbrăcată într-o ținută de seară, prin care îsi exprimă întreaga senzualitate și farmec matern. Animația va fi construită prin cadre cheie și black screen, pe un fundal de muzică pentru bebeluși, cu clopoței sau altceva care să sugereze zona produselor.

Animația va fi preluată de KOL parteneri  (Cristina Lincu, Înșiră-te mărgăritare, Nimicuri Fantezii, O pisică neagră, SexulSlab.ro, Sweet&Salty, Tulips and Sparkles), pe profilurile lor de Instagram și Facebook, cu hashtagurile #myglamour, #soon, #staytuned, cu 2 săptămâni înainte de eveniment.

Va fi creată o invitație electronică; elementul de bază va fi un contur de femeie gravidă chic și va furniza detalii legate de locație și timing. Evenimentul va fi promovat intens pe grupurile de Facebook dedicate viitoarelor mămici, sau grupurile precum Alăpează! și prin grupurile online dedicate blogger-ilor. Invitațiile vor fi postate și de către blogger-ii parteneri pe website-urile lor.

Un loc aparte îl vor avea partnerii media, ei fiind cei care vor promova intens evenimentul înainte și după eveniment prin advertoriale și filmări.

Fiecare participantă va primi un voucher de cumpărături la o valoare stabilită de către Hotmama.ro și un catalog cu ținutele pe care vor să le scoată în evidență. Fiind vorba de viitoare mămici și actuale mămici, evenimentul nu se va întinde pe mai mult de o oră și jumătate, încluzând discursurile reprezentanților hotmama.ro

Articol editat pentru #Superblog2017

3 COMMENTS

  1. Multumim foarte mult pentru articol si pentru ideile creative! Va invitam sa va bucurati de cele mai frumoase haine pentru gravide si pentru alaptare pe http://www.hotmama.ro Introduceti in cosul de cumparaturi codul “hotmama10” si o sa va bucurati de reduceri la finalizarea comenzii <3

    • Multumesc si eu pentru apreciere. Va urez mult succes si, cu siguranta, cand voi fi iar mamica voi fi mai inspirata in alegerile vestimentare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Please enter your name here