Cred că visul american poate fi ridicat la rangul de mit politic național, în sensul în care foarte mulți dintre părinții noștri au sperat la un astfel de model de organizare a societății, pe atunci când orice vorbă te putea costa reputația, poziția socială și uneori chiar și viața. Vorbesc desigur despre perioada comunismului pe care noi nu am experimentat-o pe propria piele, dar despre care cunoaștem foarte multe detalii încărcate emoțional.

Statele Unite, pentru mine, formează acum o imagine mozaicală, compusă din experiențe care nu îmi aparțin. Mi-o imaginez din experiențele prietenilor care au vizitat-o, din cinematografie și din propriile mele căutări. Ce mi-a deschis mie apetitul pentru noul continent? Cred că pe primul loc se află viața boemă, plină de experiențe senzuale și locuri glam, pe care Carrie Bradshaw o impersona atât de reușit în “Sex and the City”.

Poate părea superficial dar la vârsta mea, în configurarea unei personalități, orice femeie își dorește acele trăsături de caracter. Inteligența, umorul, stilul vestimentar și boemitatea relațiilor și locurilor mă duc cu gândul la New  York și 1010 Fifth Avenue, Manhattan. Și vreau să reiterez tot acel traseu: Central Park, Manhattan, Brooklyn Bridge și, evident, Empire State Building. Vreau să mă plimb prin Times Square, înconjurată de sinestezia de lumini și mesaje, mirosuri și apariții diverse. Vreau să merg la un musical pe Broadway și să-i citesc pe Henry Miller și Jack Kerouac, în Central Park. Să scriu într-o cafenea micuță și discretă despre experiențele mele trăite acolo și să cheltui jumătate de salariu pe o pereche de Manolo Blahnik.

Și am găsit și soluția pentru a-mi îndeplini acest vis, ca student. Soluția a venit prin CND  Vacanțe Speciale. Programul work and travel îmi permite să lucrez acolo, pe o poziție de lifeguard, pe care am selectat-o deja strategic, lângă New York, în Pennsylvania, Bethlehem. Cursurile de înot de performanță și prim-ajutor vor avea cred o greutate destul de mare în cadrul interviului.

Mulți dintre prietenii mei au beneficiat deja de programul work and travel pentru studenți, mi-au confirmat deja seriozitatea lui și mi-au împărtățit experiențe cu adevărat revelatoare. Multitudinea de culturi și entuziasm tânăr, experiența de muncă într-un mediu internațional și stabilirea unor relații frumoase de prietenie, cu oamenii de pe tot globul trebuie bifate acum, cât timp sunt exuberantă și pun pasiune în tot ceea ce fac.

Partea cea mai frumoasă este că, prin Work and Travel Vacanțe Speciale, voi avea libertatea, timp de o lună, să îmi permit această mică escapadă și să o trăiesc exact așa cum mi-o imaginez. Pentru că trei luni înseamnă muncă, dar apoi răsplata este fabuloasă. Timp de o lună, îmi voi permite să închiriez o garsonieră iconică și să îmi trăiesc povestea, la sfârșitul verii, atunci când Central Park își arată adevărata splendoare.

Nu în ultimul rând, sper că voi trăi acel sentiment unic de comunitate. Sentimentul de legătură aproape intimă cu cei care s-au aventurat împreună cu tine într-o astfel de experiență. Pentru că e nevoie de curaj. Și e nevoie de multă încredere în tine și în forțele tale că poți să îți trăiești visul. Depinde doar de mine.

 

Articol editat pentru #SuperBlog2017

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Please enter your name here