Romania SEO

Am împlinit deja o lună și ceva de când am creat blogul. Și a fost un proces tare dificil pentru mine. Pentru că, de la început, am stabilit să o fac singură și, de la început, am făcut niște greșeli colosale (nu exagerez) care m-au cam costat. E bine atunci când începi un blog să ai un buget și să te documentezi în avans. La mine documentarea asta a durat fix 5 minute, până când m-am decis să-mi cumpăr un domeniu direct de la WordPress și găzduire tot de la ei. Aia minimă, știți voi, cei care lucrați cu ei. Apoi, cum treceau zilele, veneau și revelațiile mele de cât de tută am fost pentru alegerea asta. Până la urmă am decis să schimb găzduirea și bine am făcut. Dar cel mai bine a fost că am întâlnit-o pe Ramona, de la Romania SEO (site-ul ei este aici), această sursă inepuizabilă de informații și trick-uri. Ramona este și ea parte a comunității Work at Home Moms România. 

Să începem cu începutul: de ce nu WordPress plan personal? Pentru că e al dracului de restrictiv: nu tu plugin-uri, nu tu widget-uri pentru cele mai banale lucruri pe care le vrei pe site: Facebook, Instagram etc. Totul trebuie făcut prin niște procese demne de programator. Eu am stat ore întregi pe youtube, mi-am dat jos site-ul din greșeală de zeci de ori. Pănă am clacat. Păi dacă eu fac toate astea, când mai am timp să scriu? Așa că am dat jos cu planul personal și am căutat o găzduire în România. Lux: spațiu nelimitat pentru media, adrese de e-mail, platformă de administrare WordPress GRATIS (cu tot ce nu îmi oferea în mirificul lor plan personal).

Apoi mi-am căutat site-ul. Nimic. Cuvinte cheie. Ioc. Parcă zici că nici nu existam. Am început să citesc despre. Mai bine citeam Kant în tandem cu Wittgenstein. Era mai simplu. Și uite așa am dat peste Ramona de la Romania SEO. Ramona care de la primul telefon, mi-a luminat 30% din creierul meu dispus să accepte noțiunea de SEO. Are un stil de a explica formidabil. Știți cărțile alea “…for dummies”? Ei bine, ceva mai inteligibil de atât. Am auzit și eu prima data de meta, de longtail, de titluri, de heading-uri. Și am și înțeles culmea. Acum articolele mele au verde la SEO și simt cum îmi crește inima când văd acolo mare și clar: SEO GOOD. Parcă ajungi în vărful muntelui nașpa pe care l-ai urcat după ce nu ai mai făcut sport 10 ani.

Acum vom începe colaborarea formală. Până acum, au fost cafele și sfaturi, pentru că mai e și o super tipă cu care îți place să îți petreci vremea. Și e o tipă care a fondat un blog cu multe articole utile pentru începători. Free of charge. Intrați pe site-ul ei. Veți vedea acolo resurse incredibil de utile. Blogul îț puteți accesa aici.

Ca o concluzie, voi probabil că știați deja, dar în cazul în care nu: nu luați decizii pripite, documentați-vă mai întâi, și căutați să vă faceți planul acela de nișare, public, gen de conținut, stil, despre care vorbesc toți. Nu e inutil. Iar acesta nu este un advertorial. E trecut la secțiunea Respect! pentru că este ceea ce merită Ramona și a ei Romania SEO.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Please enter your name here