Știu că probabil vă exasperez cu cartofii aștia mov, care pe lângă faptul că sunt mov, nu au ceva special. Doar că îmi plac mie estetic. Găsiți aici și o rețetă de chifteluțe de somon cu piure de cartofi mov și usturoi copt. I-aș vedea în mii de farfurii. Numai că nu sunt un geniu al plating-ului, deci la mine variantele sunt destul de limitate. Însă și asta e o rețetă care merge rapid, când a venit acea zi de pește din săptămână (e recomandat ca un copil și chiar și adultul să consume pește minimum o dată pe săptămână).

Ingrediente

  • 200 gr. somon sălbatic (îl găsiți în LIDL sau Metro. Nu folosiți de crescătorie datorită nivelului foarte crescut de mercur)
  • 50 gr. unt
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • 5-6 cartofi mov
  • o legătură de pătrunjel
  • piper

Mod de preparare

Cartofii mov se taie rondele.

Aveți nevoie de o hârtie de copt mai lungă, care să poată fi pliată în jumătate. Pe una dintre jumătăți așezați rondelele de cartofi, deasupra somonul, zeama de lămâie și amestecul de unt topit cu pătrunjel tocat mărunt și piper.

Împachetați apoi hârtia ca pe un buzunar, suprapunând cele două margini, din 2 în 2 cm. E o tehnică pe care am văzut-o pe Tasty, e posibil să vă fie cunoscută.

Punem apoi tot pachețelul într-o tavă și o lăsăm în cuptorul preîncălzit la 200 de gr. pentru aprox. 30-35 de minute.

Poftă mare!

1 COMMENT

  1. […] Păstrăv –  unul dintre peștii preferați de Albert, așa că încerc să îi ofer cât mai multe forme și diversitate să nu se sature prea curând de el. Când am postat pentru prima dată imaginea asta pe profilul personal, am fost acuzată că am folosit sfeclă :)) Ce-i drept, până iarna trecută nici eu nu auzisem de existența cartofilor mov. Ca gust, sunt undeva între cartofii normali și ce-i dulci. M-am gândit imediat și la niște usturoi copt. O altă rețetă cu cartofi mov o găsiți aici. […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Please enter your name here