Lucrez de mult timp în vânzări. Până acum două săptămâni credeam că le știu pe toate și că niciun scenariu nu mă mai poate uimi. Am o experiență vastă de interacțiune cu oamenii și în general le intuiesc dorințele și știu să le ofer informații care să îi ajute mai apoi în decizia de cumpărare. Domeniul audio însă este diferit. Pentru că implică de cele mai multe ori un proces de achiziție emoțional. Pentru că muzica este o stare de spirit, este emoție în starea ei cea mai pură.

Totuși, convorbirea cu tânărul Alex, de acum două săptămâni, mi-a confirmat că avem tot timpul ceva de învățat și că e bine să plecăm, în drumul vânzărilor, fără idei preconcepute. Oamenii ne uimesc permanent. Și este frumos că se întâmplă așa. Altfel viața ar fi doar o întindere monotonă de scenarii cunoscute sau anticipabile.

Alex ne-a contactat acum ceva timp. Avea o voce foarte hotărâtă și apăsătoare.

– Bună ziua, am sunat la Magazinultau.ro?

La telefon, părea un tânăr student la Politehnică, sau cel puțin așa l-am perceput eu: un tip tehnic, un tip care caută să comande ceva precis și cu care voi sta un maximum 2 minute la telefon, pentru că probabil vrea ceva detalii suplimentare decât cele furnizate online. Mă gândeam sincer că mă va întreba despre vreun cablu HDMI sau cine știe ce memorie RAM.Nici nu am acordat foarte multă atenție. Nu sunt intruziv și nici agresiv în vânzări. Așa că l-am întrebat în stil clasic:

– Bună ziua, da, vă pot ajuta cu ceva?

-Hmm…nu știu exact ce caut. Sper că mă puteți ajuta.

– De aceea sunt aici. Cunosc fiecare piesă din magazinul nostru online. Spuneți-mi despre ce gamă de produse vorbim.

– În regulă, voi începe să vă povestesc mai bine despre planul meu: sunt pasionat de muzică electronică de foarte mult timp, iar anul acesta am decis să fac ceva în privința asta. Asfel că am reușit să mă organizez financiar și să îmi creez un mic studio de creație muzicală. Am cumpărat până acum o interfață și softurile audio însă nu am avut șansa să le testez pe niciunele pentru că acum am nevoie și de monitoare. Însă caut acele monitoare care să îmi ofere o calitate superioară a sunetului. În același timp, îmi doresc niște monitoare care să se integreze design-ului camerei, proiectate deja sub forma unui mic studio de apartament. Însă nu am bugetul unor monitoare de studio clasic, la care vă gândiți acum probabil. Și nici spațiul necesar. După cum vă spuneam, sunt destul de limitat momentan. Sper că nu pentru mult timp.

– Mă bucur că mi-ați dat toate aceste informații. Am o soluție perfectă pentru dumneavoastră. Recent am introdus în gama noastră de produse monitoarele Edifier S2000Pro care întrunesc toate condițiile pe care le-ați menționat și multe altele: oferă posibilitatea de a conecta atât aparatură de studio profesională, cât și aparatură home-use, oferă multiple opțiuni de intrare digitale și analogice, inclusiv conexiune tip XLR balansat, specifică echipamentelor profesionale audio. În plus, monitoarele sunt dotate și cu filtru special de frecvențe care se  poate adapta oricărui spațiu de ascultare. Difuzoarele de bandă largă sunt realizate din aluminiu și înaltele sunt concepute pe baza tehnologiei planar magnetic.

 – Sună excelent. Practic mi-ați răspuns la toate întrebările tehnice. Însă sunt curios și cum arată și dacă s-ar integra cu micul meu spațiu.

– Monitoarele au un aspect luxos, iar lemnul cu care sunt finisate le dau o eleganță aparte. Vă invit pe website-ul nostru, unde puteți găsi o galerie de imagini care vă vor convinge cu siguranță.

– Excelent, mi-ați fost de mare ajutor. Îmi trimiteți un link pe e-mail? Sunt foarte nerăbdător să încep să îmi pun ideile în practică.

– Sigur că da, vă doresc multă inspirație și succes și mă bucur enorm că v-am fost de ajutor.

Iată un scenariu puțin atipic. Atipic pentru că am lucrat la început cu preconcepții, dar plăcut pentru că am reușit să fac puțină lumină în proiectul unui tânăr visător. Și mă bucur că Edifier m-a ajutat să pot face asta. E o satisfacție pe care doar noi oamenii de vânzări o putem cuprinde.

 

Articol editat pentru #SuperBlog2017

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Please enter your name here