Azi ne e prea cald să..orice. În general vara parcă mănânc din ogligație. Nu simt foame și văd că nici Albert de câteva zile. Mi s-a spus că e normal, nu ar trebui să mă îngrijorez, dar cum să rămân așa cu copilul înfometat? Așa că m-am gândit la ceva ce sigur nu va refuza, nici măcar pe temperaturile astea. Și nici eu 🙂

Mai multe rețete de tarte, dulci și “sărate” găsiți pe pagina mea aici, aici și aici. Însă voi completa colecția pentru că de când cu autodiversificarea asta pot spune că m-am transformat într-un bucătar baby-friendly adevărat.

Ingrediente 

Pentru aluat

  • 300 gr. făină
  • 180 de gr. unt
  • 2 ouă

Pentru cremă

  • 500 gr. Mascarpone
  • 2 linguri de miere
  • 100 de gr. mure
  • 250 de gr. zmeură

Mod de preparare

Am turnat făina într-un bol încăpător.

Am adăugat ouăle și untul mărunțit și am frământat până a rezultat un aluat nelipicios. L-am ținut apoi câteva ore la frigider pentru frăgezime.

Am mixat mascarpone cu mierea și apoi am adăugat bucăți de zmeură (cam 1/3 din întreaga cantitate).

Aluatul l-am întins într-o formă de tartă cu mâna și am înțepat cu furculița din 5 în 5 cm aprox. L-am pus apoi la copt cu o hârtie de copt si boabe de fasole deasupra, pentru 25 de minute la 180 de gr. Am scos apoi hârtia de copt și boabele de fasole și l-am mai ținut în cuptor încă 15 minute la 200 de grade.

După ce s-a răcit am adăugat crema și am ornat cu fructele rămase. Încă o oră la frigider și e gata. E delicios! IMG_2638.JPG

A fost așa de apreciată pe grupul Diversificarea și nutriția copilului de la naștere la adolescență, încât m-am gândit să fac și un mic premiu pentru membre, pornind de la ea.

tartă

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Please enter your name here